Palestínčania získali štatút pozorovateľa na summite ICC

NETKY.SK • 9 December 2014, 08:48 • 2 min
Palestínčania získali štatút pozorovateľa na summite ICC

NEW YORK - Palestínčania získali v pondelok štatút pozorovateľa na summmite 122 zmluvných strán Medzinárodného trestného súdu (ICC). Ide o krok smerom k pričleneniu sa k tomuto svetovému tribunálu pre vojnové zločiny, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oficiálne uznanie Palestínčanov ako pozorovateľov prišlo v rámci procedurálneho kroku na otváracom zhromaždení zmluvných strán Rímskeho štatútu, na základe ktorého vznikol ICC. Palestínsky veľvyslanec pri OSN Rijád Mansúr označil rozhodnutie zhromaždenia za "ďalšie posilnenie nášho štatútu" v rámci tribunálu a na medzinárodnej scéne.
      

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás už predtým niekoľkokrát pohrozil, že bude žiadať členstvo v ICC v záujme presadenia žaloby voči Izraelu za údajné vojnové zločiny, ktorých sa mal dopustiť v pásme Gazy. Mansúr v pondelok uviedol, že jeho vláda sa pohybuje týmto smerom, dodal však, že ide "o ďalší krok v tomto procese", píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies