Palestínčania si uťahujú z Izraelčanov: Zavesili na YouTube klip s varovaním

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:52 • 2 min
Palestínčania si uťahujú z Izraelčanov: Zavesili na YouTube klip s varovaním

JERUZALEM - Po sérii útokov na radových Izraelčanov sa na internete objavil inštruktážny animovaný film, ktorých Palestínčanov vyzýva na ďalšie útoky a "sionistov" varuje pred ďalšími útokmi v podobe "angry cars", ktoré ich dostanú do hrobu. Informoval o tom dnes izraelský spravodajský server Ynetnews.

slovakia

left justify in out

Animovaný klip sa ocitol na internete po provokatívnych karikatúrach, ktorými Palestínčania na sociálnych médiách reagovali na utorkový útok na synagógu v Jeruzaleme, kde prišli o život štyria židia. Zraneniam, ktoré utrpel pri útoku, v noci nadnes podľahol aj jeden policajt.
      

Pieseň je naspievaná v hebrejčine s veľmi silným arabským prízvukom a objavila sa aj na serveri YouTube. Jej slová vyzývajú sionistov - mužov i ženy, aby sa mali na pozore a ušli pred autom, lebo "práve ich a len ich" môže zabiť. Apeluje tiež, aby boli opatrní, lebo "auto sa môže objaviť kedykoľvek a odkiaľkoľvek" a poslať ich do hrobu. "Bežte o život. Vy ste to takto chceli, sami ste za to zodpovední," spieva sa v piesni.
      

Podľa tohto scenára svoj útok spáchal 22. októbra len 21-ročný Palestínčan, ktorý autom vrazil do skupiny ľudí čakajúcich v Jeruzaleme na električku. Na mieste zomrelo trojmesačné dieťa, ktoré bolo americkým občanom. Neskôr zraneniam podľahla 22-ročná turistka z Ekvádoru. Zranených bolo sedem ľudí. Dom páchateľa útoku, ktorého polícia zastrelila pri pokuse o útek, dali dnes izraelské úrady zrovnať so zemou. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona