Palestínčania pripravujú masové demonštrácie pozdĺž hraníc

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 09:29 • 2 min
Palestínčania pripravujú masové demonštrácie pozdĺž hraníc

GAZA - Vládne hnutie Hamas v Pásme Gazy vyzvalo obyvateľov, aby sa zúčastnili počas nadchádzajúcich týždňov na pochodoch pozdĺž hraníc s Izraelom, čo by však mohlo mať aj tragické dôsledky.

slovakia

left justify in out

Hamas dúfa, že sa mu od piatka podarí zmobilizovať veľké davy, aby postavili pri hraniciach stanové tábory. Plánuje totiž sériu demonštrácií, ktoré majú kulminovať pochodom k hraničnému múru 15. mája, na výročie založenia Izraela. To je v Palestíne známe ako Nakba, teda katastrofa.

Militantné hnutie dúfa v účasť státisícov ľudí, hoci v minulosti sa mu takéto davy zmobilizovať nepodarilo. Izrael vždy situáciu pozorne sleduje a v prípade prekročenia hraníc hrozí tvrdou odpoveďou. Hamas tvrdí, že cieľom demonštrácií je upriamiť pozornosť na osud státisícov Gazanov, ktorých príbuzní ušli alebo ich vyhnali z domovov počas vojny, ktorá v roku 1948 sprevádzala vznik Izraela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies