Palestínčania po Tel Avive vypálili rakety aj na Jeruzalem a Haifu

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 07:22 • 2 min
Palestínčania po Tel Avive vypálili rakety aj na Jeruzalem a Haifu

JERUZALEM - V izraelskom hlavnom meste Jeruzalem sa dnes vo večerných hodinách rozozvučali sirény ohlasujúce raketový útok palestínskych militantov z pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Následne bolo počuť dve tlmené explózie. Podľa agentúry AP nebolo jasné, či ide o raketový útok alebo zneškodňovanie vypálenej strely. Jeruzalem sa nachádza približne 80 kilometrov severne od pásma Gazy. Bezprostredne sa neobjavili žiadne správy o možných obetiach či škodách.

      

Agentúra Reuters informovala, že hnutie Hamas vypálilo raketu aj na mesto Haifa ležiacom v severnej časti krajiny. Išlo by tak o najhlbšie zasadený útok Palestínčanov z pásma Gazy.
      

Izraelská armáda zostrelila v priebehu dneška raketu vypálenú z pásma Gazy aj na metropolu Tel Aviv. Palestínsku raketu zneškodnila armáda pomocou mobilného systému protivzdušnej obrany s názvom Železná kupola.
      

Biely dom útoky proti Izraelu odsúdil a vyjadril podporu jeho právu na obranu svojho územia. "Ostro odsudzujeme pokračujúce ostreľovanie Izraela teroristickými organizáciami v pásme Gazy. Žiadna krajina nemôže akceptovať rakety vypálené na jej civilné obyvateľstvo," uviedol hovorca Bieleho domu Josh Earnest.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies