Palestínčania obvinili Izrael z porušenia humanitárneho prímeria

NETKY.SK • 4 August 2014, 10:59 • 2 min
Palestínčania obvinili Izrael z porušenia humanitárneho prímeria

JERUZALEM - Palestínčania bezprostredne po začatí humanitárneho prímeria v takmer celom pásme Gazy obvinili dnes Izrael z jeho porušenia.

slovakia

left justify in out

Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že izraelské letectvo len krátko po tom, čo sa o 09.00 h SELČ začalo prímerie, bombardovalo dom v Gaze. Pri nálete utrpelo zranenia 15 ľudí, najmä žien a detí, spresnilo ministerstvo. Izraelská armáda prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že túto správu overuje.  

 

Sedemhodinové humanitárne prímerie platí v celej enkláve s výnimkou mesta Rafah v južnej časti Gazy. Armáda židovského štátu ho však ukončí v prípade, že na jej jednotky zaútočia. Palestínske radikálne hnutie Hamas vidí v ohlásení humanitárneho prímeria možný trik, píše agentúra AP. 

 

"Prímerie, ktoré Izrael vyhlásil, je jednostranné a má za cieľ odvrátiť pozornosť od izraelských masakier. Neveríme takémuto prímeriu a vyzývame našich ľudí na obozretnosť," uviedol vo vyhlásení hovorca hnutia Samí abú Zuhrí.

 

Vojna v Gaze, ktorá trvá už štvrtý týždeň, si doposiaľ vyžiadala viac než 1800 obetí v radoch Palestínčanov a viac než 60 izraelských obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies