Palestínčan zranil v Predjordánsku dvoch izraelských vojakov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:15 • 2 min
Palestínčan zranil v Predjordánsku dvoch izraelských vojakov

JERUZALEM - Palestínčan dnes ráno dobodal a zranil dvoch izraelských vojakov na okupovanom území Predjordánska. Útočníka krátko po incidente zastrelili izraelskí vojaci, informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelskú armádu.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo dnes na hlavnej ceste neďaleko židovskej osady Maale Levona na západnom brehu rieky Jordán. Palestínčan jedného z vojakov bodol do krku. Zraneného v kritickom stave ho previezli do nemocnice. Druhý z napadnutých vojakov sa zranil len ľahko.

 

"Izraelskí vojaci zastrelili teroristu," citoval Reuters vyjadrenie hovorkyne izraelskej armády.

Na území Predjordánska a v Jeruzaleme došlo ku koncu minulého roka k viacerým podobným útokom. Počas veľkonočných sviatkov však počet násilných incidentov poklesol.

 

Palestínčania žiadajú, aby sa Predjordánsko, ktoré Izrael dobyl počas vojny v roku 1967, stalo súčasťou ich budúceho štátu, pričom namietajú voči tamojšej prítomnosti izraelskej armády. Útočníci sa v oblasti často zameriavajú práve na izraelských vojakov a na židovských osadníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona