Palestínčan zabil na Západnom brehu mladú ženu

NETKY.SK • 10 November 2014, 19:23 • 2 min
Palestínčan zabil na Západnom brehu mladú ženu

JERUZALEM - Na Západnom brehu dobodal palestínsky útočník nožom na smrť 25-ročnú izraelskú ženu a dvoch ďalších Izraelčanov zranil.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície uviedol, že Palestínčan sa snažil prejsť na aute ľudí, ktorí stáli na zastávke autobusu. Keď vrazil do betónovej bariéry, vystúpil z auta a napadol ich nožom. Páchateľa viackrát postrelil strážca vstupu do židovskej osady Alon Švut, kde k útoku došlo. Z miesta ho odviezli vo vážnom stave. Incident sa odohral len niekoľko hodín po tom, čo pri inom útoku nožom utrpel zranenia vojak v Tel Avive. Zatkli po ňom Palestínčana z mesta Náblus na Západnom brehu.

 

K obom útokom došlo v čase zvýšeného napätia medzi Izraelom a Palestínčanmi. Cez víkend izraelskí Arabi hádzali kamene na políciu v prevažne arabských mestách po tom, čo policajti zastrelili mladého Palestínčana, ktorý ich napadol nožom. Pri dvoch ďalších útokoch za posledné tri týždne palestínski militanti vrazili autami do ľudí na zastávkach električiek v Jeruzaleme, pričom zabili štyroch ľudí. Oboch útočníkov zastrelili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies