Palestínčan pobodal Izraelčanku na západnom brehu Jordánu

NETKY.SK • 18 Január 2016, 11:16 • 2 min
Palestínčan pobodal Izraelčanku na západnom brehu Jordánu

JERUZALEM - Palestínsky útočník dnes na západnom brehu Jordánu pobodal a vážne zranil Izraelčanku - potom ho postrelili. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie izraelských predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Armáda uviedla, že útočník vošiel do izraelskej osady Tekoa na okupovanom západnom brehu Jordánu (v Predjordánsku) a pobodal tam 30-ročnú ženu. Šéf bezpečnostnej jednotky v osade ho potom postrelil.

 

Eli Bin, šéf izraelskej záchrannej služby MDA, povedal pre izraelskú televíznu stanicu Aruc eser (Kanál 10), že žena utrpela vážne zranenia. Zdravotný stav páchateľa nebol známy.

 

Dnešný útok je najnovším v štvormesačnej vlne násilia, ktorá stále neslabne. Palestínčania zabili pri útokoch už 25 Izraelčanov a amerického študenta. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 146 Palestínčanov, z nich 101 boli podľa Izraela útočníci. Zvyšok zahynul pri potýčkach s izraelskými vojakmi, pripomenula AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona