Palestínčan pobodal člena bezpečnostnej služby, je v kritickom stave

NETKY.SK • 10 December 2017, 18:17 • 2 min
Palestínčan pobodal člena bezpečnostnej služby, je v kritickom stave

JERUZALEM - Palestínsky útočník pobodal v nedeľu na hlavnej autobusovej stanici v Jeruzaleme člena bezpečnostnej služby. Informovala o tom izraelská polícia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA išlo o prvý útok v Jeruzaleme po tom, ako ho americký prezident Donald Trump v stredu uznal za hlavné mesto Izraela. Člen bezpečnostnej služby vo veku 30 rokov utrpel zranenia na vrchnej časti tela a podľa záchranárov je v kritickom stave.

 

Dvadsaťštyriročný podozrivý útočník zo západného brehu Jordánu utiekol z miesta činu, ale zadržali ho aj s nožom. Izraelská armáda už skôr v nedeľu informovala, že zničila tunel vyhĺbený militantnou skupinou Hamas, ktorý viedol na izraelské územie z pásma Gazy. K zničeniu tunela došlo po týždni násilných stretov medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými silami na západnom brehu Jordánu a v pásme Gazy.

 

Dvaja obyvatelia Gazy prišli o život v potýčkach s izraelskou armádou a viac ako 400 utrpelo zranenia po zásahu gumenými projektilmi a ostrou paľbou, uviedol palestínsky Červený polmesiac. Rovnako tak dvaja militanti z Hamasu zahynuli pri izraelskom vzdušnom útoku po tom, ako na územie Izraela pri meste Sderot dopadli rakety, ale nespôsobili žiadne zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies