Palestínčan opäť útočil autom v Jeruzaleme

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:51 • 2 min
Palestínčan opäť útočil autom v Jeruzaleme

JERUZALEM - Jedného mŕtveho a 14 zranených si vyžiadal dnešný incident v Jeruzaleme, keď muž vrazil autom do zastávky plnej chodcov. Potom pokračoval v jazde, pričom narazil do niekoľkých áut.

slovakia

left justify in out

Následne vystúpil a napadol okolostojacich ľudí palicou. Vodiča, ktorý bol podľa polície východojeruzalemským Palestínčanom, potom zastrelili, informovali agentúry AP a Reuters a stránka ynetnews.com.
     

Podľa ynetnews.com páchateľ najprv vrazil do skupiny príslušníkov bezpečnostných síl, ktorí čakali na prechode pre chodcov na ulici, spájajúcej prevažne arabskú časť východného Jeruzalema so štvrťou ultraortodoxných židov. Až potom zamieril k železničnej zastávke na tej istej frekventovanej ulici a pokračoval v jazde, kým nebol eliminovaný.
     

Izraelská stránka Ynetnews.com priniesla reakciu hovorcu radikálneho palestínskeho hnutia Hamasu Mušíra Masrího, ktorý pochválil páchateľa dnešného útoku v Jeruzaleme. Podľa Masrího to bol akt pomsty "za (mešitu) al-Aksá a krv tých, ktorí strážia al-Aksá".
     

Polícia označila incident za teroristický útok. Páchateľa identifikovala ako príslušníka Hamasu pôsobiaceho vo východnom Jeruzaleme.
     

Podobný útok sa neďaleko miest dnešných incidentov odohral aj pred dvoma týždňami, keď palestínsky vodič autom vrazil do zastávky plnej chodcov a zabil ženu s dieťaťom. Aj v tomto prípade útočníka zastrelili.
     

Ulice Jeruzalema sú dejiskom častých konfliktov medzi vedľa seba žijúcim palestínskym a izraelským obyvateľstvom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies