Palestínčan dostal v Rakúsku doživotie za výzvy na útoky: V minulosti bol už deväť rokov väznený

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 06:49 • 2 min
Palestínčan dostal v Rakúsku doživotie za výzvy na útoky: V minulosti bol už deväť rokov väznený

KREMS - Na doživotie odsúdil v pondelok krajinský súd v rakúskom meste Krems 27-ročného Palestíčana.

slovakia

left justify in out

Okrem iného ho uznal vinným z vykonania teroristických trestných činov, vyzývania na spáchanie atentátov a členstva v teroristickej organizácii, konkrétne v radikálnom hnutí Hamas.

 

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože Palestínčan, ktorého zadržali vlani v azylovom centre v dolnorakúskom regióne Waldviertel, sa voči nemu mieni odvolať.

 

Odsúdený muž, ktorý vyrastal v autonómnom pásme Gazy, podľa obžaloby vyzýval cez internet na útoky v Jeruzaleme. Obžaloba sa opierala o dôkazy získané vyhodnotením údajov z jeho mobilných zariadení a výpovede svedkov. Palestínčan však tvrdil, že tieto zariadenia boli hacknuté.

 

Priťažujúcou okolnosťou bolo podľa obžaloby aj to, že Palestínčan strávil v Izraeli vo väzení deväť rokov, počas ktorých uňho nenastala "deradikalizácia". Už ako 14-ročný sa zúčastňoval na bojoch a v tomto veku mal na konte aj vraždy.

 

Obhajkyňa zdôraznila, že jej mandant sa k podnecovaniu na teroristické útoky na internete priznal. Svoje vyjadrenia však nemyslel doslova, preto v tomto bode žiadala zbavenie viny. Spochybnila aj ďalšie body obžaloby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies