Palestínčan bodol Izraelčana na autobusovej zastávke

NETKY.SK • 13 Október 2015, 10:49 • 2 min
Palestínčan bodol Izraelčana na autobusovej zastávke

JERUZALEM - Palestínčan dnes bodnou zbraňou zranil Izraelčana na hlavnej ceste v meste Raanana v strednej časti Izraela. Informoval o tom hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld.

slovakia

left justify in out

Muž z východného Jeruzalema bodol muža čakajúceho na autobusovej zastávke na hlavnej dopravnej tepne v Raanane a spôsobil mu mierne zranenia. Miestni obyvatelia útočníka chytili a zbili, následne bol prevezený do nemocnie.

 

Dnešné násilie je najnovším incidentom vo vlne takýchto útokov, ktorá trvá už mesiac, pripomína agentúra AP.

 

Od minulomesačného židovského Nového roka (Roš ha-šana) zahynulo už päť Izraelčanov a desiatky ďalších utrpeli pri streľbe, útokoch kameňmi či sérii napadnutí bodnými zbraňami zranenia. Najmenej 26 Palestínčanov zahynulo pri izraelskej paľbe, pričom desiatich z nich Izrael identifikoval ako útočníkov, a zvyšok prišiel o život pri zrážkach medzi izraelskými vojakmi a osobami, ktoré hádzali kamene. Pri podobných potýčkach utrpeli zranenia stovky Palestínčanov.

 

Palestínčania podnikli v pondelok v Jeruzaleme tri útoky bodnými zbraňami, výsledkom je jeden izraelský tínedžer v kritickom stave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies