Paleontológovia objavili tisícky výnimočných fosílií

NETKY.SK • 24 Marec 2019, 15:47 • 2 min
Paleontológovia objavili tisícky výnimočných fosílií

BRATISLAVA - Paleontológovia v Číne objavili tisícky "úžasných" fosílií. Ako informovali, ich vek odhadujú na 518 miliónov rokov a nezvyčajné sú najmä preto, že sa výborne zachovali aj mäkké tkanivá, ako koža, oči alebo vnútorné orgány.

slovakia

left justify in out

Nález je podľa vedcov ohromujúci aj preto, že viac ako polovicu fosílií tvoria dosiaľ neznáme druhy. Zozbierali ich neďaleko rieky Tan-šuej v provincii Chu-pej. Výsledky publikovali v magazíne Science.

Vedci zozbierali viac ako 20-tisíc exemplárov a zatiaľ analyzovali 4 351 z nich, vrátane červov, medúz, morských sasaniek či rias. Predpokladajú pritom, že na to, aby sa tak dobre zachovali mäkké tkanivá, ich museli v búrke "náhle pochovať sedimenty". V rozhovore pre BBC to povedal profesor Sing-liang Čang z čínskej Severozápadnej univerzity.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies