Pálenie poľskej vlajky v Kyjeve: Ministerstvo zahraničných vecí Poľska vyjadrilo protest

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 18:07 • 2 min
Pálenie poľskej vlajky v Kyjeve: Ministerstvo zahraničných vecí Poľska vyjadrilo protest

KYJEV - Ministerstvo zahraničných vecí Poľska vyjadrilo protest kvôli incidentu pred veľvyslanectvom Poľska v Kyjeve, počas ktorého bola spálená Poľská vlajka.

slovakia

left justify in out

Ako to je uvedené vo vyhlásení uverejnenom na internetovej stránke poľského ministerstva zahraničných vecí, v súvislosti s udalosťami bol vyzvaný zástupca veľvyslanca Ukrajiny v Poľsku, kde dostal protestnú poznámku.

 

"Ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo pobúrenie agresívnym správaním demonštrantov a nedostatkom reakcie ukrajinských pracovníkov bezpečnostnej služby," píše sa vo vyhláške.

 

Predstaviteľ ukrajinského veľvyslanectva uistil, že ukrajinské úrady odsúdili tento hanebný akt a informovali o týchto aktivitách príslušné orgány, čo by malo viesť k rýchlej identifikácii a potrestaniu zodpovedných osôb.

     

Ministerstvo zahraničných vecí Poľska vyhlásilo, že "toto bol ďalší incident spojený s protipoľskými náladami na území Ukrajiny v posledných týždňoch".

 

Na škandalóznu udalosť reagoval minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin. On odsúdil túto akciu a pomenoval ju provokatívnym činom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies