Palčák: Úseky D4 a R7 treba postaviť čo najskôr

NETKY.SK • 16 Január 2015, 14:47 • 2 min
Palčák: Úseky D4 a R7 treba postaviť čo najskôr

BRATISLAVA - Dopravná situácia v Bratislave si podľa generálneho riaditeľa Výskumného ústavu dopravného, a.s. v Žiline Ľubomíra Palčáka vyžaduje čo najskôr postaviť tzv. nultý obchvat Bratislavy na diaľnici D4 a úseky rýchlostnej cesty R7 z Bratislavy po Holice.

slovakia

left justify in out

Keďže použitie prostriedkov štátu a eurofondov neprichádza do úvahy, expert je presvedčený, že jedinou reálnou možnosťou financovania, ak nemá byť výstavba D4 a R7 oddialená o niekoľko rokov, je projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP).

 

"Podľa mňa je veľmi dobré, že skončí politikárčenie okolo tejto témy a na stole budú fakty, ku ktorým sa všetci odborníci, ktorí tomu rozumejú, budú môcť vyjadriť," povedal v piatok pre agentúru SITA Palčák. Reagoval tak na štúdiu uskutočniteľnosti projektu PPP na úsekoch D4 a R7, ktorú zverejnilo ministerstvo dopravy. "Z použitých čísel vychádza, že forma PPP je ekonomicky výhodná. VÚD sa zaoberal touto štúdiou a konštatovali sme, že je to dosť konzervatívny prístup a myslíme si, že PPP je výhodný v tomto projekte," uviedol Palčák. 

 

Súčasná ekonomická situácia je podľa odborníka už iná ako v čase realizácie prvého projektu PPP na R1 medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami. Vtedy totiž nebola dostatočná súťaživosť záujemcov, hlavne z hľadiska financovania. "Podľa informácií sa už hlásia niektorí silní investori a potenciálni uchádzači o koncesiu. Myslím si, že záujem o tento projekt bude dosť veľký," predpokladá Palčák v súvislosti s PPP na úseky D4 a R7.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies