Palác vyzval médiá, aby nezverejňovali paparazzovské snímky princa Georgea

NETKY.SK • 14 August 2015, 16:27 • 2 min
Palác vyzval médiá, aby nezverejňovali paparazzovské snímky princa Georgea

LONDÝN - Britská kráľovská rodina dnes vyzvala médiá, aby nezverejňovali neautorizované fotografie princa Georgea a princeznej Charlotte. Odôvodnila to tým, že paparazzovia využívajú čoraz nebezpečnejšie metódy, aby získali cenné snímky. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kensingtonský palác v Londýne, oficiálne sídlo princa Williama a jeho manželky Kate, zverejnil list zaslaný štandardným mediálnym organizáciám, v ktorom podrobne opísal prípady narušenia súkromia rodiny. Palác uviedol, že fotografi sa už ukrývali v kufri áut, schovávali sa aj v piesočných násypoch, sledovali pohyb princa Georgea a jeho pestúnky v londýnskych parkoch alebo využili iné deti na prilákanie pozornosti princa Georgea na ihriskách tak, aby sa dostal do záberu fotoaparátov.

 

Palác v liste napísal, že čoraz častejšie narušovanie súkromia predstavuje riziko "v posilnenom bezpečnostnom prostredí" a že táto čiara je prekračovaná.

"Sú obavy, že nie vždy bude možné rýchlo rozlíšiť medzi niekým, kto fotografuje, a niekým, kto zamýšľa bezprostredne ublížiť," vysvetlil palác.

 

Manželia z kráľovskej rodiny veľmi chránia súkromie svojich detí a zatiaľ zverejnili iba málo fotografií potomkov, väčšinou z výnimočných udalosti. Takýto prístup však zvyšuje hodnotu paparazzovských snímok a ešte viac motivuje fotografov, aby sledovali a fotografovali predovšetkým princa Georgea. Práve on je teraz hlavným terčom paparazzov.

 

Palác zdôraznil, že ľudia, ktorí čítajú takéto médiá s paparazzovskými snímkami, nevedia, ako boli fotky získané. Palác dodal, že si želá podnietiť debatu na tému ochrany detí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies