Pakistanský premiér žiada vyšetrenie prípadu ukameňovania ženy pred očami polície!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 17:04 • 2 min
Pakistanský premiér žiada vyšetrenie prípadu ukameňovania ženy pred očami polície!

ISLAMABAD - Pakistanský premiér Naváz Šaríf požiadal vo štvrtok ministerstvo vnútra o vysvetlenie, prečo polícia nezasiahla proti ukameňovaniu mladej tehotnej ženy pred budovou súdu v meste Láhaur.

slovakia

left justify in out

Farzanu Ikbalovú v utorok verejne ukameňoval jej otec, bývalá snúbenec a bratia za to, že sa vydala za muža, s ktorým nesúhlasili. Šaríf toto „brutálne zabitie“ pred očami polície odsúdil a vyhlásil, že tieto „neprijateľné zločiny“ zo cti musí riešiť trestné právo krajiny. „Dal som ministrovi príkaz, aby okamžite konal a podal mi správu ešte dnes večer,“ vyhlásil  Šaríf.

 

Manžel ukameňovanej ženy povedal, že polícia odmietla zasiahnuť, keď Farzanu ubili a ukameňovali k smrti. „Prosil som ich o pomoc, ale povedali, že to nie je ich povinnosť,“ povedal Muhammad Ikbal. Šéf polície v Láhaur Šafík Ahmad tvrdí, že na mieste v čase vraždy neboli žiadni policajti. Otca obete podľa neho zatkli tesne po čine, no žena už bola v čase ich príchodu mŕtva. Bratia z miesta činu ušli. Farzanu ubili pred prísne stráženou budovou vyššieho súdu nachádzajúcou sa na jednej z najfrekventovanejších ulíc mesta. 

 

V niektorých častiach Pakistanu je zvykom, že žena sa vydá za rodinou zvoleného muža. Odmietnutie je urážkou rodiny a niekedy sa končí takzvaným zabitím zo cti. Farzana si odmietla zobrať svojho bratranca a vydala sa za muža, ktorého milovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona