Pakistanský policajt zastrelil pastora obvineného z urážky islamu

NETKY.SK • 25 September 2014, 14:05 • 2 min
Pakistanský policajt zastrelil pastora obvineného z urážky islamu

ISLAMABAD - Pakistanský policajt vo štvrtok zastrelil kresťanského pastora, ktorý vo väzbe čakal na proces v súvislosti s obvineniami z bohorúhačstva proti islamu.

slovakia

left justify in out

Okrem neho postrelil ďalšieho muža odsúdeného na smrť pre rovnaké obvinenia. Incident sa stal v meste Rávalpindí neďaleko hlavného mesta Islamabad. Zastreleného muža identifikovali ako Zafara Bhattího, ktorý sa v minulosti venoval ochrane práv pakistanskej kresťanskej menšiny.

 

Proces s Bhattím sa začal v roku 2012 po tom, ako ho obvinili z posielania textových správ urážajúcich matku proroka Mohameda. Jeho rodina však tvrdí, že telefón, z ktorého boli správy poslané, nepatrí pastorovi. Bhattí v uplynulých týždňoch čelil vo väzbe početným vyhrážkam smrti tak zo strany svojich spoluväzňov, ako aj väzenských strážcov. 

Bohorúhačstvo je v prevažne moslimskom Pakistane trestné a vinníkom v prípade odsúdenia hrozí až trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies