Pakistanskú školu, kde militanti zabili desiatky ľudí, opäť otvorili

NETKY.SK • 25 Január 2016, 12:01 • 2 min
Pakistanskú školu, kde militanti zabili desiatky ľudí, opäť otvorili

PEŠÁVAR - Pakistanské úrady dnes znovu otvorili Báčá Chánovu univerzitu v meste Čársadda na severozápade Pakistanu, kde militanti z hnutia Taliban zabili minulý týždeň 21 študentov a pracovníkov školy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Skutočnosť, že na Báčá Chánovej univerzite sa dnes opäť začalo riadne vyučovanie, potvrdil aj predstaviteľ školy Kabír Chán. Podľa miestnej polície boli v areáli školy zavedené sprísnené bezpečnostné opatrenia.

 

Skupina štyroch ozbrojencov zaútočila na univerzitu v Čársadde v stredu v ranných hodinách miestneho času. Z areálu školy, ktorého súčasťou je internát, sa následne ozývala streľba a výbuchy, pričom niektorí študenti uviazli v budovách obkľúčených jednotkami armády a polície. Niekoľkohodinová dráma sa skončila smrťou 21 študentov a zamestnancov školy. Pri zásahu poriadkových síl zahynuli aj všetci útočníci.

 

Podľa vodcu odštiepeneckej frakcie islamistického hnutia Taliban Chalífu Umara Mansúra bol útok pomstou za usmrtenie vysokého počtu talibov pri zásahoch pakistanských bezpečnostných síl z posledných mesiacov.

 

Podľa agentúry AP bol Mansúr, vodca organizácie Tehríke Tálibán Pákistán, hlavným organizátorom útoku na armádnu školu v blízkom Pešávare z decembra 2014, pri ktorom zahynulo vyše 150 ľudí vrátane 144 detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies