Pakistanskí ozbrojenci uniesli dve české turistky

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 10:30 • 2 min
Pakistanskí ozbrojenci uniesli dve české turistky

KVÉTA - Neznámi ozbrojenci uniesli v stredu v Pakistane dve české turistky. K únosu sa zatiaľ nikto neprihlásil.

slovakia

left justify in out

Ženy cestovali z Iránu do Kvéty, hlavného mesta provincie Balúčistán ležiacej na juhozápade Pakistanu, informovala agentúra AP s odvolaním sa na vládneho predstaviteľa. 

Ten spresnil, že české turistky dostali na ochranu miestneho policajta, ktorý ich mal sprevádzať počas cesty autobusom. Autobus však v oblasti Čaghí v blízkosti iránsko-afganských hraníc prepadla skupina ôsmich až desiatich ozbrojencov, ktorí ušli s českými turistkami do Afganistanu. Policajta vzali so sebou tiež, ale neskôr ho prepustili na slobodu.

Ako uviedli české médiá, ministerstvo zahraničných vecí zaznamenalo informáciu o únose a veľvyslanectvo v Pakistane ju preveruje. Balúčistán je baštou separatistov, ktorí vedú ozbrojený boj proti pakistanskej vláde, a žije tu mnoho islamistických ozbrojencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies