Pakistanskí militanti zaútočili raketami na vrtuľník v oblasti zemetrasenia

NETKY.SK • 26 September 2013, 12:56 • 2 min
Pakistanskí militanti zaútočili raketami na vrtuľník v oblasti zemetrasenia

ISLAMABAD - Militanti odpálili rakety na pakistanský vrtuľník s vládnymi predstaviteľmi v oblasti zasiahnutej silným zemetrasením, ktoré si vyžiadalo minimálne 355 životov.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo v najviac postihnutom okrese Avaran v provincii Balúčistan. Vrtuľník viezol šéfa pakistanského úradu pre mimoriadne situácie, generála zodpovedného za vedenie záchranných operácií a ďalších pakistanských činiteľov.  Helikoptéra napokon bezpečne pristála v mieste určenia, keďže ju nezasiahla ani jedna z vystrelených rakiet. K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina - v Balúčistane operujú ozbrojení separatisti i islamskí militanti.  

Podľa najnovšej bilancie pakistanských úradov si utorkové zemetrasenie s magnitúdou 7,7 vyžiadalo najmenej 355 mŕtvych a vyše 800 zranených. Počet obetí ešte nemusí konečný, keďže stále prichádzajú údaje z odľahlých lokalít. 

Otrasy zničili aj približne 20.000 domov, predovšetkým v okrese Avaran, ale aj v bezprostrednom okolí. Vláda vyslala do oblasti takmer 2000 vojakov a zabezpečila nevyhnutnú pomoc vrátane potravín, vody, stanov či liekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies