Pakistanského exprezidenta Mušarrafa obžalovali v súvislosti s atentátom na Bhuttovú

NETKY.SK • 20 August 2013, 09:22 • 2 min
Pakistanského exprezidenta Mušarrafa obžalovali v súvislosti s atentátom na Bhuttovú

ISLAMABAD - Pakistanský súd dnes oficiálne obžaloval bývalého prezidenta a hlavného veliteľa ozbrojených síl Parvíza Mušarrafa v súvislosti s atentátom na expremiérku Bénazír Bhuttovú z roku 2007. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mušarraf podľa jedného z členov jeho tímu obhajcov po prečítaní obžaloby svoju vinu odmietol. Expremiérku Bhuttovú zavraždili 27. decembra 2007 počas mítingu v meste Rávalpindí. Podľa prokurátora Muhammada Azhara obsahuje obžaloba proti Mušarrafovi obvinenia z vraždy, sprisahania s cieľom uskutočniť vraždu a napomáhania k vražde, píše AP.

Obžaloba tvrdí, že Mušarraf, ktorý bol v čase atentátu na Bhuttovú vo funkcii pakistanského prezidenta, ju nedokázal náležite ochrániť. Mušarraf od návratu z dobrovoľného exilu v marci tohto roka čelí množstvu obvinení v súvislosti so svojou predchádzajúcou vládou.

V prípade, že ho uznajú vinným, hrozí mu trest smrti, pripomína agentúra Reuters. Ďalšie pojednávanie sa uskutoční 27. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona