Pakistanské sily zostrelili 2 indické stíhačky

NETKY.SK • 27 Február 2019, 08:19 • 2 min
Pakistanské sily zostrelili 2 indické stíhačky

ISLAMABAD - Pakistanské vzdušné sily zostrelili v stredu dve indické vojenské lietadlá, ktoré prenikli do pakistanského vzdušného priestoru v oblasti sporného regiónu Kašmír.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia zverejneného na sieti Twitter sa jedno z lietadiel zrútilo do časti Kašmíru kontrolovanej Pakistanom, zatiaľ čo druhé dopadlo na indickú stranu. Jedného pilota zadržali pakistanskí vojaci.

 

img

 

Pakistanské ministerstvo zahraničia v stredu krátko po vyhlásení armády oznámilo, že vzdušné sily vykonávajú letecké útoky z pakistanského vzdušného priestoru pri spornej kašmírskej hranici, ale nie je to "odveta za pretrvávajúcu indickú útočnosť". Ich cieľom je podľa rezortu zabránenie "stratám na životoch a vedľajším škodám". Pakistan "nemá v úmysle eskaláciu, ale je plne pripravený, ak ho donútia k tejto paradigme," uvádza sa v stanovisku ministerstva.

 

Na indickej strane Kašmíru z preventívnych dôvodov dočasne uzavreli letisko v Šrínagare.

 

img

 

Zostrelenie indických lietadiel prišlo niekoľko hodín po tom, čo Pakistan oznámil, že mínometné granáty, ktoré vystrelili indickí vojaci, zabili v Kašmíre šesť civilistov a ďalších zranili. Granáty zasiahli obec Kotli v pakistanskej časti Kašmíru a o život okrem iných pripravili aj deti.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies