Pakistanská polícia zadržala popredného finančníka al-Káidy

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 16:24 • 2 min
Pakistanská polícia zadržala popredného finančníka al-Káidy

ISLAMABAD - Pakistanská polícia informovala dnes o zatknutí popredného finančníka teroristickej siete al-Káida, ktorý už od roku 2012 figuruje na sankčnom zozname OSN.

slovakia

left justify in out

Abdura Rahmana Sindhiho zadržala polícia ešte minulý týždeň pri razii vedenej pakistanskými tajnými službami v meste Karáči na juhu krajiny, uvádza agentúra AP. Pakistanský súd povolil polícii, aby zadržaného vypočúvala počas nasledujúcich dvoch týždňov.

 

Výsluch podozrivého vykonáva tím zložený z príslušníkov pakistanskej polície ako aj agentov tajných služieb. Ten sa snaží odhaliť, akú úlohu zohral tento muž pri útokoch, ktoré v Pakistane vykonala al-Káida v posledných rokoch.

 

Väčšina členov vedenia al-Káidy utiekla z Afganistanu do susedného Pakistanu v roku 2001, po invázii vojsk pod vedením Spojených štátov, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona