Pakistanská polícia zadržala kresťanského chlapca kvôli rúhaniu na Facebooku, hrozí mu aj trest smrti

NETKY.SK • 21 September 2016, 14:45 • 2 min
Pakistanská polícia zadržala kresťanského chlapca kvôli rúhaniu na Facebooku, hrozí mu aj trest smrti

LÁHUAR - Pakistanská polícia zadržala 16-ročného kresťanského chlapca podozrivého z rúhania. Mal sa ho dopustiť, keď na Facebooku označil, že sa mu páči fotografia z moslimskej svätyne Kába v Mekke, ktorú však polícia vyhodnotila ako "neprimeranú" a hanobiacu islam. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Chlapca zadržali tento týždeň vo východopakistanskej provincii Pandžáb a obvinili z rúhania. Momentálne je vo väzbe a čaká na súdny proces. Políciu na jeho správanie na Facebooku údajne upozornil moslim, ktorý zverejnenú fotografiu považoval za hanlivú.


V súlade s pakistanskými zákonmi môže byť ktokoľvek, koho usvedčia z hanobenia islamu, odsúdený na trest smrti. Uvedená legislatíva sa práve preto niekedy zneužíva na vyrovnávanie si osobných účtov, či prípadne proti príslušníkom náboženských menšín.


Skupina moslimov vlani dobila v Pakistane na smrť kresťanských manželov, ktorí sa mali podľa ich mienky dopustiť znesvätenia Koránu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies