Pakistanská armáda zatkla Talibancov podozrivých z útoku na Malálu

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:44 • 2 min
Pakistanská armáda zatkla Talibancov podozrivých z útoku na Malálu

ISLAMABAD - Pakistanská armáda v piatok informovala o zatknutí členov pakistanskej odnože militantného hnutia Taliban, ktorí sú podľa nej zodpovední za postrelenie mladej aktivistky Malály Júsafzajovej bojujúcej za vzdelávanie dievčat a žien.

slovakia

left justify in out

Reportérov o zatknutí informoval šéf tlačového oddelenia pakistanskej armády Asim Badžwa. V putách podľa neho skončilo desať útočníkov. Všetci mali konať na základe príkazu šéfa skupiny Tehrík-i-Tálibán Pákistán (Talibanské hnutie Pakistanu) Maulánu Fazlulláha.

 

Malálu v októbri 2012 postrelil ozbrojenec z hnutia Taliban pre jej iniciatívy podporujúce vzdelávanie dievčat, ktoré fundamentalisti odmietajú. V ťažkom stave ju následne previezli do Británie, kde ju operovali. Prebudila sa až o šesť dní a postupne sa jej začala vracať pamäť a reč. V súčasnosti študuje na škole v anglickom Birminghame. V minulosti ju dvakrát nominovali na Nobelovu cenu mieru. Zatiaľ ju ani raz nezískala, Európsky parlament jej však udelil prestížnu Sacharovovu cenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies