Pakistanská armáda zatkla 12 talibancov zapojených do útoku na školu

NETKY.SK • 12 Február 2015, 16:27 • 2 min
Pakistanská armáda zatkla 12 talibancov zapojených do útoku na školu

ISLAMABAD - Pakistanská armáda zatkla 12 miestnych militantov z Talibanu zapojených do krvavého útoku na školu v Pešávare v minulom roku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok na tlačovom brífingu hovorca ozbrojených síl generálmajor Asím Salím Bajvá. Dodal tiež, že ďalších deviatich príslušníkov z pravdepodobne 27-člennej bunky už zabili.


Bajvá tiež zmienil spoluprácu so susedným Afganistanom, kde na základe tipov pakistanskej tajnej služby zatkli šiestich mužov. Útoky Talibanu v Pakistane si za posledné desaťročie vyžiadali už desaťtisíce obetí na životoch. 

 

Ozbrojenci z fundamentalistického Pakistanského hnutia tálibov (Tehrík-i-Tálibán Pákistán), ktoré je blízke afganskému Talibanu, vtrhli 16. decembra do armádnej školy v Pešávare a pozabíjali 150 ľudí vrátane 134 detí. Išlo pritom o jeden z najhorších teroristických útokov v krajine vôbec. Vláda premiéra Naváza Šarífa je po masakre pod nátlakom, aby dôraznejšie zakročila proti povstaniu islamistov, čo je dôvod prečo nedávno zrušila moratórium na trest smrti. Podľa ľuskoprávnych organizácií je v Pakistane odsúdených na smrť asi 8000 väzňov, z toho vyše 500 za terorizmus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies