Pakistankí policajti zabili pri zásahu šiestich militantov spojených s Talibanom

NETKY.SK • 16 Február 2017, 09:41 • 2 min
Pakistankí policajti zabili pri zásahu šiestich militantov spojených s Talibanom

MULTÁN - Pakistanské bezpečnostné sily podnikli dnes raziu zameranú proti úkrytu islamistických militantov napojených na Taliban. Pri operácii zabili šiestich z nich, oznámili miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Zásah v okrese Chánevál na východe krajiny bol výsledkom spravodajských informácií, podľa ktorých militanti plánovali útok, uviedol predstaviteľ protiteroristických jednotiek Mohammad Salím. Pri razii podľa neho zadržali výbušniny, útočné pušky, ručné granáty a mapy viacerých objektov.

 

Operácia prišla po sérii samovražedných útokov, ktoré tento týždeň spáchala odštiepenecká skupina pakistanského Talibanu, Džamáatul Ahrár. Jej príslušníci útočili po takmer trojmesačnej "prestávke" a pri troch samovražedných atentátoch zabili 19 ľudí. Dvoch militantov okrem toho zastrelili, skôr ako stihli nálože odpáliť, a ďalší sa vyhodil do vzduchu predtým, než došiel k cieľu.

 

Podobné zásahy a pátracie operácie prebiehali dnes v ďalších pakistanských mestských oblastiach a v hlavných mestách v krajine uviedli bezpečnostné sily do stavu pohotovosti, oznámili oficiálne zdroje provincie Pandžáb.

 

Kancelária pakistanského premiéra Naváza Šarífa medzitým informovala, že predseda vlády zvolal stretnutie najvyššie postavených civilných a armádnych predstaviteľov a nariadil dôraznú reakciu na aktivity militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies