Pakistanci identifikovali medzi obeťami zatiaľ jedného Slováka

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 15:27 • 2 min
Pakistanci identifikovali medzi obeťami zatiaľ jedného Slováka

BRATISLAVA/ISLAMABAD - Jednou z obetí útoku na horolezcov v Pakistane je aj slovenský občan. Pre TASR to dnes potvrdil minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Meno obete však nepovedal, pakistanské úrady podľa neho vedia len to, že ide o Slováka.

slovakia

left justify in out

Pakistanské úrady v pondelok (24. 6.) identifikovali šesť tiel z desiatich. Slováci medzi nimi neboli. "Proces identifikácie obetí pokračoval aj cez noc nášho času. Dostali sme dnes ráno informáciu, že z tých zostávajúcich štyroch obetí boli dve identifikované ako ukrajinskí občania a jedna, bohužiaľ, ako slovenský občan. Tá posledná zostávajúca obeť nebola zatiaľ identifikovaná," uviedol minister Lajčák.

Zdôraznil, že je to po prvý raz, čo "slovenský občan, ako sa zdá, sa stal obeťou teroristického útoku. To je len potvrdenie toho, že terorizmus nepozná hranice. Budem trvať na tom, aby páchatelia tohto hrozného činu boli potrestaní".

Militantné hnutie Taliban zaútočilo v nedeľu (23. 6.) na základný tábor zahraničných horolezcov pod horou Nanga Parbat. Ozbrojenci zabili desať cudzincov a ich pakistanského sprievodcu. Podľa pakistanského ministra vnútra zahynuli traja Ukrajinci, dvaja Číňania, jeden Američan čínskeho pôvodu, jeden Litovčan, jeden Nepálčan a dvaja Slováci - Anton Dobeš a Peter Šperka, ktorí boli členmi ukrajinskej expedície.

Pakistanská polícia zadržala v súvislosti s útokom zhruba 20 osôb a uviedla, že v zatýkaní bude pokračovať. Vláda v Islamabade v pondelok dočasne zakázala expedície na horu Nanga Parbat. Úrady evakuovali najmenej 45 cudzincov, ktorí smerovali na Nanga Parbat. Do Islamabadu ich prepravili armádnym lietadlom. Väčšinu z nich tvorili Európania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies