Pakistan zvažuje účasť na ofenzíve v Jemene

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:17 • 2 min
Pakistan zvažuje účasť na ofenzíve v Jemene

ISLAMABAD - Delegácia zostavená z vysokopostavených predstaviteľov Pakistanu pricestovala dnes do saudskoarabského Rijádu, aby zhodnotila možnosť zapojenia svojej armády do koaličnej leteckej ofenzívy proti cieľom šiitského povstaleckého hnutia húsíov v Jemene. Informovala o tom tamojšia štátna televízia, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Islamabad na rokovania vyslal ministra obrany Chavádžu Muhammada Ásifa, poradcu pre národnú bezpečnosť Sartádža Azíza a niekoľko armádnych predstaviteľov. Ásif v pondelok zdôraznil, že Pakistan ešte v súvislosti s vyslaním bojových jednotiek nerozhodol.

 

Najvyšší predstavitelia v Islamabade vyjadrili podporu misii pod velením Saudskej Arábie, tamojšia armáda sa však na nej zatiaľ nezúčastňuje. Pakistanský premiér Naváz Šaríf sa vyjadril, že jeho krajina pomôže ochrániť suverenitu a územnú celistvosť Saudskej Arábie.

 

Zosadený jemenský minister zahraničných vecí Rijád Jásín podľa agentúry Reuters vyzval dnes na pozemnú intervenciu v Jemene "čo najskôr, ako to bude možné".

 

"Áno, žiadame o to, a čo najskôr, ako je možné, aby sa zachránila naša infraštruktúra a Jemenčania obliehaní v mnohých mestách," povedal v televíznom rozhovore, ktorý odvysielala panarabská televízna stanica al-Arabíja.

Koaličná letecká ofenzíva pod velením saudskoarabskej armády za účelom poraziť povstalcov z jemenského šiitského vzbúreneckého hnutia húsíov, ktorí zvrhli vládu prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, vstúpila dnes do šiesteho dňa.

 

Spojenci v noci nadnes bombardovali jednu z posledných bášt síl lojálnych prezidentovi Hádímu, prístavné mesto Aden na juhozápade Jemenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies