Pakistan zostrelil v Kašmíre údajne špionážny indický dron

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 07:33 • 2 min
Pakistan zostrelil v Kašmíre údajne špionážny indický dron

ISLAMABAD - Príslušníci pakistanských ozbrojených síl zostrelili v utorok večer v spornom regióne Kašmír indický "špionážny dron", ktorý narušil pakistanský vzdušný priestor.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v stredu agentúra AP. Vo vyhlásení pakistanských ozbrojených síl sa uvádza, že bezpilotné lietadlo bolo zostrelené, keď z indickej časti rozdeleného Kašmíru vletelo do pakistanského vzdušného priestoru, kde vykonávalo špionážnu činnosť.

 

Podľa pakistanskej armády ide v poradí už o štvrté indické bezpilotné lietadlo, ktoré Pakistan za posledný rok zostrelil. V roku 1965 vypukol ozbrojený konflikt medzi Pakistanom a susednou Indiou, ktorého príčinou bol územný spor o Kašmír.

 

Konflikt však trvá s prestávkami už od roku 1948. Pakistan si toto územie nárokuje, pretože väčšina jeho obyvateľov sú moslimovia. India ho chce na zabezpečenie svojich severných hraníc.

 

Spomínaný konflikt sa skončil bez väčšieho úspechu jednej alebo druhej strany a Kašmír bol rozdelený medzi oba štáty. Kríza trvá doteraz a hraničné prestrelky medzi pakistanskými a indickými vojakmi sú aj dnes úplne bežné. Spor púta pozornosť medzinárodného spoločenstva, keďže oba štáty majú jadrové zbrane.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies