Pakistan začne budovať plot na hraniciach s Afganistanom

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 19:37 • 2 min
Pakistan začne budovať plot na hraniciach s Afganistanom

ISLAMABAD - V záujme zvýšenia bezpečnosti začne pakistanská armáda čoskoro na pakistansko-afganských hraniciach budovať plot, ktorého výstavba je naplánovaná už dlhší čas.

slovakia

left justify in out

V prvej fáze sa výstavba plota bude sústreďovať na kmeňové oblasti Badžaur, Chajbar a Muhmánd, kde najčastejšie dochádza k cezhraničnej infiltrácii militantov.

 

Vo vyhlásení pakistanskej armády sa tiež uvádza, že súčasťou oplotenia na hraniciach s Afganistanom budú aj bunkre a strážne veže. Ich účelom bude zvýšenie obranyschopnosti a zlepšenie možnosti sledovania pohraničného priestoru.

 

Podľa vyhlásenia pakistanských ozbrojených síl je zvýšenie bezpečnosti hraníc medzi Pakistanom a Afganistanom v záujme oboch krajín, pričom koordinácia bezpečnostného mechanizmu je základom mieru a stability.

 

Obe krajiny od seba oddeľuje 2640 kilometrov dlhá Durandova línia vytýčená v roku 1896 Britmi, ktorí v tom čase Afganistan ovládali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies