Pakistan začal od dnešného dňa s rozsiahlou očkovacou kampaňou

NETKY.SK • 26 August 2019, 10:23 • 2 min
Pakistan začal od dnešného dňa s rozsiahlou očkovacou kampaňou

ISLAMABAD - Počnúc dnešným dňom sa v ázijskej krajine začína trojdňová očkovacia kampaň proti detskej obrne. Krajina sa pre tento krok rozhodla po tom, ako sa počet nakazených detí oproti minulému roku zvýšil.

slovakia

left justify in out

"Dňa 26. augusta sme odštartovali trojdňovú očkovaciu kampaň v 46 okresoch v krajine," uviedol vedúci pakistanského programu očkovania proti detskej obrne Bábar bin Attá. 

 

 

Kampaň bude zameraná na 8,5 milióna detí. Najväčší dôraz sa však bude klásť na severozápadnú provinciu Chajbar Paštúnchvá, kde sa vyskytlo 44 z celkove 58 prípadov nakazených. Tieto počty navyše stúpajú, pretože, minulý týždeň tu boli nahlásené tri najnovšie prípady. Mnohí rodičia však odmietajú dať svoje deti zaočkovať, keďže veria falošným správam o tom, že to môže spôsobiť ich sterilitu či iné ťažkosti. V apríli sa na internete napríklad rozšírila klamlivá videonahrávka, ktorá ukazovala, ako školáci v meste Péšávar po podaní vakcíny ochoreli.

 

img

 

Vláda v Pakistane preto v oblastiach s najvyšším počtom nakazených detí začala aj rozsiahlu informačnú kampaň. V okrese Bannú sa napríklad nachádzajú reklamné tabule zdôrazňujúce, že vakcíny pochádzajú z Indonézie, čiže z moslimskej krajiny, a nie z Indie. Pre podozrenia z údajnej sterilizácie moslimských detí zabili militanti už stovky zdravotníckych pracovníkov a policajtov, ktorí im poskytovali ochranu.

 

img

 

Rozširovaniu detskej obrny pomáhajú rozsiahle očkovacie kampane financované OSN. Zatiaľ čo v roku 2014 zaznamenali v Pakistane ešte 304 prípadov tohto ochorenia, vlani ich bolo už len 12. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies