Pakistan varoval pred ďalšími operáciami na svojom území

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 11:40 • 2 min
Pakistan varoval pred ďalšími operáciami na svojom území

Pakistan varoval pred ďalšími operáciami na svojom území

slovakia

left justify in out

img

Pakistanský minister zahraničných vecí Salmán Bašír dnes vyhlásil, že každá krajina, ktorá sa znova pokúsi o vojenskú operáciu na pakistanskom území, bude čeliť dôsledkom v podobe reakcie pakistanskej armády.
      "Domnievame sa, že takýto incident alebo zlá kalkulácia by mali za následok strašnú katastrofu," povedal Bašír. "Nemožno pochybovať, že Pakistan má dostatočný potenciál na zaistenie vlastnej obrany."
      Bašír vystúpil na tlačovej konferencii tri dni po tom, ako americké špeciálne jednotky pri zásahu v pakistanskom meste Abbottabad zabili vodcu teroristickej organizácie al-Káida Usámu bin Ládina.
      Šéf pakistanskej diplomacie dnes zopakoval, že USA o operácii Pakistan vopred neinformovali. Povedal tiež, že bolo "nesprávne" vtrhnúť na územie zvrchovaného Pakistanu.
      Bašír dodal, že pakistanské úrady preverujú, ako mohol bin Ládin žiť tak dlho v krajine bez odhalenia. Poprel okrem toho tvrdenia, že niektorí agenti hlavnej pakistanskej spravodajskej služby ISI sú spolčení s al-Káidou. Naopak zdôraznil, že ISI zadržala "mnohých" z amerického zoznamu najhľadanejších osôb.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies