Pakistan: Útok bezpilotných lietadiel USA si vyžiadal najmenej štyri obete

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:14 • 2 min
Pakistan: Útok bezpilotných lietadiel USA si vyžiadal najmenej štyri obete

Pakistan: Útok bezpilotných lietadiel USA si vyžiadal najmenej štyri obete

slovakia

left justify in out

img

Najmenej štyria ľudia, vrátane dvoch cudzincov dnes zahynuli vo vozidle na severovýchode Pakistanu po útoku amerického bezpilotného lietadla pozdĺž hraníc s Afganistanom. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa nemenovaný zdroj. Termínom cudzinci sa zvyčajne označujú militanti z arabských a stredoázijských krajín.
      Washington stupňuje svoje útoky v tejto oblasti aj napriek odporu zo strany Pakistanu, ktorý má k útokom výhrady kvôli obetiam z radov civilistov. USA útoky považujú za nutné, pretože majú za cieľ militantov podnikajúcich cezhraničné útoky na "západné vojská" v Afganistane.
      Útok sa uskutočnil len deň po tom, ako sa pakistanskí politickí a vojenskí predstavitelia zišli na rokovaní o zhoršujúcich sa vzťahoch s USA.
      Washington tento týždeň obvinil Islamabad, že má rozsiahle napojenia na militantné skupiny. Vzťahy sa zhoršili odvtedy, ako USA našli a zabili v máji v Pakistane šéfa al-Káidy Usámu bin Ládina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies