Pakistan uistil rodiny unesených Češiek: Nič sa im nestane

NETKY.SK • 15 November 2013, 18:38 • 2 min
Pakistan uistil rodiny unesených Češiek: Nič sa im nestane

PRAHA - Predseda pakistanského senátneho výboru sa v Prahe zišiel s rodinami unesených Češiek Antonie Chrásteckej a Hany Humpálovej. Uistil ich, že dievčatám by sa v zajatí nemalo nič stať. Ubližovanie ženám nie je údajne v súlade s tradíciami provincie Balúčistán, kde v marci dievčatá uniesli.

slovakia

left justify in out

Príbuzní unesených navštívili pakistanské veľvyslanectvo minulý týždeň. Tam s nimi hovoril predseda stáleho senátneho výboru pre zahraničné vzťahy Hadží Muhammad Adél. Rodiny predstaviteľa moslimskej krajiny požiadali, aby zaistil bezpečný a čo najrýchlejší návrat oboch dievčat späť do Česka. Senátny výbor sa bude uneseným Češkám venovať na svojej pondelňajšej schôdzi. Jeho členovia si vyžiadali najnovšie informácie od všetkých relevantných úradov vrátane pakistanského ministerstva vnútra.

Ženy zadržali 13. marca, keď cestovali autobusom z Iránu do Kvéty, hlavného mesta nepokojnej juhozápadnej provincie Balúčistán, odkiaľ mali smerovať ďalej do Indie. Český prezident Miloš Zeman nedávno povedal, že ich zadržiavajú v bližšie nešpecifikovanej oblasti na hraniciach medzi Pakistanom a Afganistanom. Detaily však neuviedol, aby unesené neohrozil. Už predtým sa zmienil, že je vo veci v spojení so svojím pakistanským kolegom Asifom Alím Zardárím a české úrady rokujú o ich prepustení. Dievčatá sa od únosu objavili už na dvoch videonahrávkach. Únoscovia za ne žiadajú prepustenie doktorky Afíji Siddíkíové, ktorú Spojené štáty obvinili z terorizmu a poslali do väzenia na 86 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies