Pakistan tvrdí, že sa dohodol s EÚ vo veci návratu ilegálnych imigrantov

NETKY.SK • 8 Február 2016, 16:23 • 2 min
Pakistan tvrdí, že sa dohodol s EÚ vo veci návratu ilegálnych imigrantov

ISLAMABAD - Pakistan dnes uviedol, že sa dohodol s Európskou úniou na opätovnom oživení dohody z roku 2010, ktorá umožňuje únii deportovať ilegálnych imigrantov z krajiny.

slovakia

left justify in out

Pakistan platnosť tejto dohody dočasne pozastavil v novembri s odôvodnením, že bola "neslýchane zneužívaná", informovala dnes tlačová agentúra DPA.
Pakistanské úrady nepovolili následne v decembri pristáť v hlavnom meste Islamabad lietadlu, ktoré viezlo 30 Pakistancov vyhostených z troch európskych krajín, čo vyústilo vo varovanie zo strany EÚ.


Pakistanský minister vnútra Čaudhrí Nisár Chán vtedy povedal, že členské štáty EÚ by mali umožniť pakistanským orgánom overiť si totožnosť deportovaných predtým, ako ich posadia do lietadla, avšak Brusel túto požiadavku odmietol.


Teraz minister vnútra povedal, že na stretnutí v Bruseli 2. februára dospeli v tejto veci k dohode. "EÚ uznala potrebu podeliť sa s Pakistanom vopred o dôkazy v takých prípadoch, keď je deportovaný obvinený z trestnej alebo teroristickej činnosti," dodal.


Hovorkyňa EÚ potvrdila, že sa stretnutie uskutočnilo a obe strany na ňom prebrali možnosti, ako spriehľadniť a uľahčiť readmisný postup. Nepovedala však, či EÚ bude reagovať kladne na obavy Pakistanu vyplývajúce z dohody.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies