Pakistan spustil očkovaciu kampaň proti detskej obrne, ide o "záverečný úder"

NETKY.SK • 6 August 2018, 17:20 • 2 min
Pakistan spustil očkovaciu kampaň proti detskej obrne, ide o "záverečný úder"

ISLAMABAD - Pakistanské úrady spustili týždeň trvajúcu kampaň zameranú na očkovanie proti detskej obrne. Nazvali ju "záverečným úderom" v boji proti tomuto ochoreniu, informovala v pondelok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cieľom kampane, ktorú spustili v pondelok za prísnych bezpečnostných opatrení v 89 okresoch a mestách, je zaočkovať milióny pakistanských detí vo veku do päť rokov. Podieľa sa na nej 110.000 zdravotníkov, ktorí majú v pláne zaočkovať 19,2 milióna detí.

 

Pakistan je jednou z mála krajín, kde je detská obrna stále endemická. Rovnako je to aj v Afganistane a Nigérii. Po neustálom dlhoročnom úsilí je Pakistan teraz blízko úplnému vykoreneniu tejto choroby o tom, čo tento rok zaznamenal iba tri prípady obrny, píše AP.

 

Pakistanská vláda pravidelne organizuje kampane na očkovanie proti detskej obrne napriek hrozbám zo strany hnutia Taliban, ktoré ich považuje za súčasť západnej konšpirácie a tvrdí, že sa ňou sterilizujú pakistanské deti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies