Pakistan spúšťa prvé celoštátne očkovanie proti detskej obrne

NETKY.SK • 18 September 2017, 19:21 • 2 min
Pakistan spúšťa prvé celoštátne očkovanie proti detskej obrne

ISLAMABAD - Pakistan začína prvé celoštátne očkovanie proti detskej obrne s cieľom pokryť desiatky miliónov detí. Informovala o tom dnes agentúra AP a dodala, že vládu povzbudili úspechy predchádzajúcich iniciatív.

slovakia

left justify in out

Zhruba 250.000 osôb poverených očkovaním sa v priebehu nasledujúcich štyroch dní pokúsi zaočkovať vyše 37 miliónov detí mladších ako päť rokov, povedal predstaviteľ národného strediska pre elimináciu detskej obrny Ráná Mohammad Safdar.

 

Pakistan, Afganistan a Nigéria sú jediné tri krajiny, kde sa vyskytli epidémie detskej obrny, dodala AP. Islamskí extrémisti obviňovali v minulosti zdravotníkov, že očkovanie je súčasťou sprisahania Západu s cieľom poškodiť moslimov.

 

Safdar dodal, že predchádzajúce iniciatívy sa ukázali ako úspešné. Oproti 306 prípadom detskej obrny zaznamenaným v roku 2014 sa ich počet znížil na aktuálne štyri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona