Pakistan smúti za 13 obeťami bombového útoku v Láhaure

NETKY.SK • 14 Február 2017, 09:42 • 2 min
Pakistan smúti za 13 obeťami bombového útoku v Láhaure

LÁHAUR - Trhoviská a obchody na veľkej časti územia pakistanskej provincie Pandžáb sú dnes zatvorené na znak smútku za 13 osobami usmrtenými pri pondelňajšom teroristickom útoku v meste Láhaur.

slovakia

left justify in out

K odpáleniu bomby samovražedným útočníkom, ktorý tiež spôsobil takmer 60 ľuďom zranenia, sa hlási odštiepenecká frakcia hnutia Taliban.

 

Polícia informovala, že ďalšími reakciami na tento čin boli napoly spustené vlajky na vládnych budovách či bojkot súdnych konaní zo strany právnikov.

 

Terčom útočníka boli policajti sprevádzajúci lekárnikov, ktorí v Láhaure demonštrovali proti zmenám v zákone o cenách liekov. Zodpovednosť za odpálenie bomby priznala skupina Džamáatul Ahrár, podľa ktorej išlo o pomstu za operácie pakistanskej armády proti militantom v kmeňových oblastiach blízko hraníc s Afganistanom.

 

Siedmim spomedzi usmrtených policajtov vrátane dvoch vyšších dôstojníkov usporiadali dnes oficiálne pohreby.

 

Láhaur je administratívnym centrom Pandžábu, najväčšej a najbohatšej provincie Pakistanu, ktorý v posledných rokoch zápasí s násilím zo strany moslimských fundamentalistov a zločineckých gangov. Situácia v Pandžábe je však tradične pokojnejšia než v iných častiach šiestej najľudnatejšej krajiny sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies