Pakistan prepustil na slobodu 220 indických rybárov

NETKY.SK • 25 December 2016, 14:13 • 2 min
Pakistan prepustil na slobodu 220 indických rybárov

KARÁČI - Dvestodvadsať indických rybárov prepustili z väzenia v pakistanskom meste Karáči, informovali dnes novinárov justičné zdroje Pakistanu s tým, že prepustené osoby budú v pondelok odovzdané indickým úradom.

slovakia

left justify in out

V priebehu posledných niekoľkých rokov bolo za protizákonný lov rýb v pakistanských výsostných vodách uväznených okolo 500 indických rybárov, spresňuje pakistanská strana.

Prvá skupina rybárov opustila priestory centrálnej väznice v Karáči dnes a druhá, v počte 219 osôb, bude prepustená zhruba o týždeň.

Pakistanské a indické orgány dohliadajúce na bezpečnosť na mori si relatívne často navzájom zatýkajú rybárov a obviňujú ich z ilegálneho rybolovu.

Väčšinu zadržaných však tvoria len chudobní rybári, ktorí pri hľadaní lepšieho úlovku nevedomky prekročia nedostatočne vyznačenú hranicu medzi nukleárnymi rivalmi Pakistanom a Indiou. Oba štáty viedli medzi sebou od roku 1947, keď získali nezávislosť od Británie, už dve vojny.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies