Pakistan postihlo ďalšie silné zemetrasenie, zahynulo najmenej 15 ľudí

NETKY.SK • 28 September 2013, 18:48 • 2 min
Pakistan postihlo ďalšie silné zemetrasenie, zahynulo najmenej 15 ľudí

ISLAMABAD - Otrasy prišli ani nie týždeň po silnom zemetrasení, ktoré si v tej istej oblasti vyžiadalo najmenej 359 obetí.

slovakia

left justify in out

Najmenej 15 ľudí zahynulo dnes počas následného otrasu s magnitúdou 6.8 v juhozápadnej časti Pakistanu, v ktorej minulý týždeň zemetrasenie pripravilo o život stovky ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Americký geofyzikálny inštitút na svojej webovej stránke uviedol, že zemetrasenie dnes najviac pocítili v provincii Balúčistan. Podľa polície zničil dnešný následný otras väčšinu mesta Nokjo.

Zemetrasenie v rovnakej provincii v utorok pripravilo o život najmenej 515 ľudí. Množstvo obetí z dnešného následného otrasu môže vzrásť, povedal hovorca polovojenskej Pohraničnej stráže.

Podľa pakistanskej meteorologickej agentúry malo dnešné zemetrasenie magnitúdu 7,2 a jeho epicentrum bolo lokalizované zhruba 150 kilometrov západne od mesta Chuzdar. Podľa meteorológov išlo o dotras a podobné otrasy sa môžu vyskytnúť aj počas nasledujúcich týždňov, píše agentúra AP.

Dodávky pomoci komplikoval fakt, že provincia je domovom separatistických povstalcov, ktorí sa obávajú armády dohliadajúcej na pomocné operácie. krízu by mohli využiť na presun posíl do oblasti.

Povstalci dvakrát napadli vrtuľníky, ktoré prevážali pomocných pracovníkov. Zaútočili aj na konvoj s pomocou, ktorý sprevádzali vládne sily.

Vzbúrenci obvinili armádu z porušovania ľudských práv a Pakistan z vykorisťovania nerastného bohatstva Balúčistanu, kým miestni obyvatelia žijú v chudobe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona