Pakistan otestoval raketu schopnú niesť jadrovú hlavicu, dosiahne do všetkých kútov Indie

NETKY.SK • 11 December 2015, 13:56 • 2 min
Pakistan otestoval raketu schopnú niesť jadrovú hlavicu, dosiahne do všetkých kútov Indie

ISLAMABAD - Pakistanská armáda oznámila, že dnes uskutočnila skúšobný test balistickej rakety zem-zem, ktorá je schopná niesť bojovú jadrovú hlavicu a dosiahnuť do všetkých kútov Indie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pakistanská armáda uviedla, že test mal "overiť rozličné úpravy a technické parametre" rakety Šahín-III, ktorú po prvý raz testovali v marci. Podľa uvedeného vyhlásenia je maximálny dolet rakety 2750 kilometrov.


Dnešný raketový test sa uskutočnil iba dva dni po tom, ako Islamabad hostil regionálnu mierovú konferenciu, ktorá vyzvala na obnovenie rokovaní medzi afganskou vládou a Talibanom. Generálporučík Mazar Džamil, ktorý sa zúčastnil na dnešnom teste, povedal, že Pakistan si želá mierovú koexistenciu národov v regióne. Pakistan je jadrovou veľmocou od roku 1998.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies