Pakistan odmieta prepustiť lekára, ktorý pomohol vypátrať bin Ládina

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 14:15 • 2 min
Pakistan odmieta prepustiť lekára, ktorý pomohol vypátrať bin Ládina

ISLAMABAD - Neexistuje dohoda medzi Pakistanom a USA o prepustení lekára, ktorý Spojeným štátom v roku 2011 pomohol vypátrať vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina. Informuje vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na pakistanské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenia rezortu diplomacie prišli len niekoľko dní po tom, čo lekára Šakíla Afrídího premiestnili z väznice v pakistanskom meste Pešávar na neznáme miesto. Premiestnenie vyvolalo špekulácie o jeho možnom prepustení.

 

Afrídí je za mrežami od roku 2012, keď ho v Pakistane poslali na 33 rokov väzenia za väzby na militantov. Nikdy ho ale oficiálne nesúdili za napomáhanie americkej Ústrednej spravodajskej službe (CIA) pri vypátraní bin Ládina. V máji 2011 prebehla operácia špeciálnych jednotiek amerického vojenského námorníctva v pakistanskom Abbottabade, pri ktorej bol vodca teroristickej siete zabitý, pripomína AP.

 

Washington požaduje prepustenie Afrídího, Islamabad však trvá na tom, že lekár porušil zákony krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies