Pakistan obnovuje popravy

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 18:54 • 2 min
Pakistan obnovuje popravy

ISLAMABAD – Pakistan začne opäť vykonávať trest smrti u odsúdených, ktorým zamietli ich odvolania proti rozsudku.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informoval nemenovaný hovorca ministerstva vnútra. Pakistan už začal koncom minulého roka popravovať osoby usvedčené z terorizmu, vykonávanie trestu smrti sa však odteraz bude týkať aj odsúdených za iné delikty. „Popravovanie sa bude týkať všetkých odsúdených na smrť bez ohľadu na povahu spáchaného zločinu,“ povedal hovorca. Na vykonanie trestu smrti čaká v Pakistane vyše 8000 väzňov, pričom mnohí boli v čase odsúdenia deťmi.

Islamabad zaviedol moratórium na popravy v roku 2008, obnovil ich však v decembri za terorizmus potom, čo militanti z Talibanu zabili počas najhoršieho útoku v dejinách krajiny vo vojenskej škole 134 detí a 19 dospelých. Od obnovy popráv obesili 24 usvedčených teroristov. Prívrženci trestu smrti tvrdia, že je to jediný spôsob ako obmedziť teroristické útoky. Parlament v decembri odhlasoval, že prípady terorizmu budú súdiť vojenské súdy, pretože civilné sú príliš pomalé a mierne. Ľudskoprávne organizácie obnovenie popráv kritizovali s tvrdením, že procesy sú často nespravodlivé a súdny systém skorumpovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona