Pakistan nariadil zatvoriť 18 medzinárodnych humanitárnych organizácií

NETKY.SK • 5 Október 2018, 18:08 • 2 min
Pakistan nariadil zatvoriť 18 medzinárodnych humanitárnych organizácií

ISLAMABAD - Pakistan nariadil ukončiť činnosť 18 medzinárodných humanitárnych organizácií v krajine, čím ohrozuje pomoc, ktorú poskytujú najzraniteľnejším obyvateľom. S odvolaním sa na vyhlásenie aktivistov o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa zoznamu vlády, ktorý mala AP k nahliadnutiu, pochádza väčšina z týchto organizácií zo Spojených štátov, zvyšné z Británie a krajín Európskej únie.

 

Nová pakistanská vláda k tejto záležitosti nevydala žiadne oficiálne stanovisko. Taktiež sa k tomu nevyjadrilo ani ministerstvo vnútra, ktoré toto nariadenie vydalo, ani ministerstvo pre informácie či ministerstvo zahraničných vecí.

 

Pakistanskí predstavitelia nariadili týmto medzinárodným charitatívnym organizáciám, aby ukončili svoje operácie do 60 dní. Uviedol to oblastný riaditeľ organizácie Plan International, ktorej zamietli žiadosť o registráciu. Plan International sídli v Británii a zameriava sa na vzdelávanie a práva detí.

 

Dodal, že zatvorenie medzinárodných humanitárnych organizácií ublíži státisícom Pakistancom v núdzi. Agentúra DPA pripomenula, že tento krok súvisí s dlhodobou snahou pakistanskej vlády vyhostiť niektoré medzinárodné neziskové organizácie pre podozrenie zo špionáže v záujme západných krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies