Paiva dostal 1 zápas, Pinilla zúri a porovnáva so Suarezom

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 19:15 • 2 min
Paiva dostal 1 zápas, Pinilla zúri a porovnáva so Suarezom

RIO DE JANEIRO - Tlačový riaditeľ Brazílskej futbalovej federácie Rodrigo Paiva dostal za incident v polčasovej prestávke sobotňajšieho osemfinále MS s Čile od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) suspendáciu na jeden zápas.

slovakia

left justify in out

Nebude tak môcť byť zaangažovaný vo štvrťfinálovom súboji 5-násobných majstrov sveta proti Kolumbii. Brazília postúpila po remíze 1:1 v riadnom hracom čase aj predĺžení až po rozstrele z 11 m (3:2).
     

Paiva udrel útočníka Čile Mauricia Pinillu. Malo sa tak stať počas strkanice v tuneli pri odchode oboch tímov do kabín. Sám Paiva v reakcii pre agentúry DPA a AP uviedol, že v tuneli vznikol zmätok pri hádke funkcionárov oboch tímov, do ktorej sa zapojili aj niektorí hráči Čile a on reagoval len v sebaobrane.
     

"Suspendovali ho na jeden zápas," potvrdila hovorkyňa FIFA Delia Fischerová. Trest nasledoval automaticky potom, ako ho z diania vylúčil aj rozhodca zápasu. Celú vec prešetrí ešte disciplinárka organizačného výboru, ktorá môže udeliť ešte dlhší trest.
     

Pinilla bol jedným zo smutných hrdinov rozstrelu, keď sa pomýlil hneď v prvej sérii. Po ňom to nezvládli ani jeho spoluhráči Alexis Sanchez a Jara, v drese domácich "len" Willian a Hulk.
     

Sám Pinilla na sociálnej sieti po zverejnení trestu zúril: "FIFA toto predsa nemôže tolerovať! Luis Suarez má za pohryznutie ohrozenú celú kariéru. A tlačový hovorca dostane za úder do tváre jeden zápas? FIFA? Žiadam FIFA, aby udelila exemplárny trest, ako môjmu kolegovi Suarezovi. Toto bolo oveľa vážnejšie!" napísal Čiľan na Twitter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona