Pagliuca: Našli sme dediča trónu, mladý Donnarumma je lepší ako Neuer

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 13:11 • 2 min
Pagliuca: Našli sme dediča trónu, mladý Donnarumma je lepší ako Neuer

LONDÝN - To, že Talian Gianluigi Donnarumma je vychádzajúcou svetovou brankárskou futbalovou hviezdou, je všeobecne známe, no podľa jeho krajana a bývalého skvelého gólmana Gianlucu Pagliucu je 17-ročný mladík lepší ako Nemec Manuel Neuer z Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

Donnarumma si od októbrového debutu v najvyššej talianskej súťaži Serie A rýchlo vybojoval post jednotky medzi tromi žrďami AC Miláno. Často ho aj porovnávali s talianskou brankárskou ikonou Gianluigim Buffonom. "Verím, že keď Buffon ukončí kariéru, dediča trónu sme už našli. Je ním Gianluigi Donnarumma. Pre mňa je lepší ako Neuer. Vyzerá byť zodpovednejší a technicky silnejší ako Nemec," povedal Pagliuca pre Sky Sports Italia.

V súčasnosti 49-ročný Gianluca Pagliuca odchytal v drese Talianska 39 zápasov, za každý z tímov Sampdoria Janov, Inter Miláno a Bologna si pripísal viac ako sto štartov. Celkovo v kariére na klubovej úrovni absolvoval 709 stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona