Padol rozsudok v prípade vraždy Andrášika

NETKY.SK • 12 Február 2016, 17:07 • 2 min
Padol rozsudok v prípade vraždy Andrášika

BANSKÁ BYSTRICA – Vysoké tresty dvom obžalovaným uložil dnes senát na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v prípade úkladnej vraždy Viliama Andrášika, ktorého dom v bratislavskom Prievoze potom získala bytová mafia pod vedením Zuzany Znamenákovej. Trest odňatia slobody na 25 rokov súd uložil Zuzane Znamenákovej a Jurajovi M.

slovakia

left justify in out

 Milana Struhala, ktorý sa k vražde priznal a usvedčoval spoluobžalovaných, upustil od uloženia ďalšieho trestu. Struhal už je odsúdený na 25 rokov za iné dve vraždy. Rovnako od uloženia ďalšieho trestu senát upustil u obžalovaného Miloša Švaňu, ktorý sa priznal a odpykáva si trest za iné skutky. Bratom Radoslavovi a Michalovi Š. z Kysúc vymeral súd po tri roky podmienečne. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote a Znamenáková s Jurajom M. sa odvolali.


Bytovej mafii išlo o Andrášikov dom v bratislavskom Prievoze. Znamenáková za to, že sa zbaví Andrášika, mala zaplatiť Struhalovi 1,5 milióna korún (49 700 eur), ktorý si prizval na pomoc Juraja M. Ten najal Švaňu a dvoch bratov z Kysúc, aby Andrášika vytiahli z domu a potom ho doviezli na dohodnuté miesto za Považskou Bystricou blízko Bytče. Následne Struhal prezývaný Mamba a obžalovaný Juraj M. s prezývkou Tiger Andrášika prevzali do svojho auta a presunuli sa k tzv. Beňovskému jazeru blízko obce Mikšová. Tam na Andrášika lanom pripevnili činky a sotili ho do vody, kde sa utopil. K vražde starého mládenca Andrášika prezývaného Motýľ došlo v marci 2007.


Z obžalovaných 49-ročný Milan Struhal, 53-ročná Zuzana Znamenáková a 35-ročný Miloš Švaňa sú vo výkone trestu za iné trestné činy. Znamenákovú, považovanú za šéfku jednej skupiny bytového gangu, odsúdili na 16 rokov. Struhal si odpykáva 25 rokov za úkladné vraždy "ostravského veksláka" Jozefa S. a ďalšieho českého občana Petra H. A práve Struhal je korunným svedkom v kauze proti Znamenákovej a Jurajovi M. Znamenáková i Juraj M. zásadne podiel na vražde popreli, obžalovaní Švaňa a bratia Radoslav a Michal Š. z Kysúc sa ku konaniu podľa obžaloby priznali. Švaňa a bratia vytiahli Andrášika z domu s tvrdením, že ide o zásah polície.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona