Padlo obvinenie v prípade neúspešného atentátu na Iva R.

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 18:11 • 2 min
Padlo obvinenie v prípade neúspešného atentátu na Iva R.

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil štyroch mužov zo všeobecného ohrozenia. Išlo o neúspešný atentát na Iva R. ešte z roku 2004.

slovakia

left justify in out

Obvinení Róbert L., Jozef R., Martin B. a Juraj H. sú momentálne vo väzbe, resp. vo väzení. Podľa polície Róbert L. v decembri roku 2004 rozhodol o usmrtení Iva R. z konkurenčnej skupiny. Naplánoval to a zorganizoval. Ako informoval agentúru SITA Martin Wäldl z Prezídia PZ, úlohy rozdelil medzi svojich podriadených, ktorí muža mali sledovať a zistiť jeho zvyky.

 

Róbert L. a Jozef R. na základe toho umiestnili nástražný výbušný systém do jedného z bratislavských podnikov, k odpáleniu však nedošlo. Keďže Ivo R. zmenil zvyky a prestal tento podnik navštevovať, v tom istom mesiaci umiestnili ďalší nástražný systém do bratislavského obchodného strediska Jadran.

 

Pri výbuchu Ivo R. utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Zasiahnutá bola aj jeho ochranka Peter K. a Michal B. Padajúce murivo zranilo aj osoby v obchodnom stredisku. Pri výbuchu došlo k poškodeniu budovy, zničené boli aj okná na blízkej škole a autá stojace v okolí. Obvineným, v prípade dokázania viny, hrozí trest v trvaní 12 až 15 rokov, alebo výnimočný trest (výnimočným trestom sa rozumie trest odňatia slobody nad 15 až do 25 rokov, ako aj trest odňatia slobody na doživotie).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies